Bewegen

Bewegingslessen

Elke week opnieuw staan meester Benoit en meester Martijn vol enthousiasme klaar om voor alle leerlingen boeiende beweegmomenten te verzorgen. Als leerkrachten lichamelijke opvoeding zorgen we voor veel variatie in de les, maar ook naast de lessen.
We denken hierbij aan het lopen van onze jongsten, de Jerusalema challenge, De ‘Luuk daagt je uit’ opdrachten van MOEV, de bewegingstussendoortjes in klas, het voetbal – en baskettornooi,…
Ook op het heel wat MOEV activiteiten kan je ons terugvinden. Zo zijn in september en oktober de loopcrossen. Maar ook ‘Fun in the pool’, trefbaltornooi, netbaltornooi, gymland,… en tal van andere activiteiten staan op het programma.

Zwemlessen

In de derde kleuterklas wordt gestart met ‘watergewenning’. Vanaf de lagere school gaan we om de twee weken gaan zwemmen met de klas. Op die manier kunnen de kinderen ook in het water hun motorische vaardigheden ontwikkelen.

Tussendoortjes

Naast de twee turnlesjes per klas zijn er ook heel wat bewegingstussendoortjes in de klas, doen we mee aan “the daily mile” en dansen we elke week op de speelplaats samen met alle kleuters en de turnleerkracht.
Dit alles steeds onderbouwd met de visie van bodymap, spelen en bewegen zijn essentieel voor jonge kinderen!