Schoolteam

OLVO VUURTOREN, een sterk team

Een team om trots op te zijn

Een hechte groep leerkrachten met een divers palet aan talenten, een prachtig uitgewerkte omkadering door  warme teamgenoten, een bonte groep vrijwilligers en … allen leven we voor onze kinderen op school en bouwen we samen aan hun toekomst.

Kleuterafdeling

null

Juf Elke V.

KL 1 A

Juf Elke

Ik ben Elke, juf van de peuterklas. Ik vind het erg belangrijk dat de peuters in hun allereerste klasje kunnen thuiskomen in een warme, geborgen en veilige omgeving. Daarom neem ik elke dag de tijd om mee te spelen en te ontdekken, veel te dansen en te zingen, uitgebreid te troosten en te knuffelen!

null

Juf Davinia

KL 1 A

Juf Davinia

Ik ben Juf Davinia en sta als kinderverzorgster bij Juf Elke V. Samen met de Juf help ik de kindjes begeleiden naar het toiletje, leren jasjes aandoen, mee spelen met de kindjes, liefde geven, troosten,... Je bent niet alleen een Juf maar ook een soort mama'tje voor de kindjes.

null

Juf Heleen

KL 1 B

Juf Heleen

Ik ben Heleen, juf in de eerste kleuterklas .
Ik vind het een echt voorrecht om samen met jonge kinderen elke dag aan de slag te mogen gaan. We maken samen van onze klas een warm en gezellig 'nest'. Samen ontdekken, experimenteren en leren. Niet bang zijn om ons vuil te maken, dingen echt beleven! Daarnaast hou ik ervan om veel te zingen in de klas.

null

Juf Soraya

KL 1 B

Juf Soraya

Ik ben juf Soraya, ik vervang juf Tessa. Op maandag ben ik juf in klas 1KLC, op donderdag en vrijdag en afwisselend op woensdag ben ik terug te vinden in klas 1KLB. Daarnaast ben ik zorgjuf en begeleid ik ook de anderstalige nieuwkomers in onze kleuterklassen.

null

Juf Tessa

1KLB / 1KLC

Juf Tessa

Ik ben juf Tessa. Elke dag opnieuw ga ik met de kleuters op een speelse manier op avontuur. Met oog op het 'doen' zorg ik ervoor dat de zelfstandigheid en het leren uit wat we doen groeit. Hierbij creëer ik een veilige aangename sfeer zodat elk kind zich goed voelt en kan ontplooien. Als zorgjuf ondersteun ik de kleuters in kleine groepjes.
Ik vind het een must om elk kind op hun eigen tempo te laten ontwikkelen.

null

Juf Elke

KL 1 C

Juf Elke

ik ben juf Elke van de eerste kleuterklas. Ook wel gekend in onze school als ``grote juf Elke``.
Knutselen, spelen, dansen, zingen, springen, een verhaal.... hier doen we het allemaal!!
Steeds klaar voor een knuffel en een lach!

null

Juf Natalie

KL 2 A

Juf Natalie

Wie ben ik?
Ik zie, ik zie, ik zie,
wat de kinderen spelen.
Daar bouw ik nieuwe thema's rond.
Samen met hen op stap, een avontuur beleven,
niks houdt me tegen.
Nieuwe dingen zijn een must,
want vastroesten is voor mij geen must.

null

Juf Stephanie

KL 2 B

Juf Stephanie

Ik ben juf Stephanie van de 2de kleuterklas
en samen met mijn sloebertjes zijn wij de vriendjesklas.

Groeien en bloeien
Proberen en leren
Knutselen, spelen, dansen, zot doen,... doen we hier
Kortom, in ons klasje maken we veel plezier!!!

null

Juf Natalie S.

KL 2 B & KL 1 A

Juf Natalie S.

Ik ben juf Natalie, een nieuw gezicht op school dit schooljaar.
Ik mag op woensdag de klas van juf Stephanie en op vrijdag de peuterklas van juf Elke overnemen en doe dit met volle overgave.
Voel je veilig, leer nieuwe dingen, speel samen, vraag hulp, groei op jouw tempo maar wat voor mij het allerbelangrijkste is...wees jezelf!

null

Juf Eline

KL 3 B

Juf Eline

juf Eline neemt de oudste kleuters mee op sleeptouw….Haar passie voor dieren en de natuur deelt ze op een passende en creatieve wijze met haar kinderen uit de derde kleuterklas.

null

Juf Dorine

KL 3 A

Juf Dorine

Als juf in de derde kleuterklas ben ik graag creatief bezig met het decoreren in passende kleuren.
Deze passie geef ik door aan mijn kleuters die op hun eigen manier kunnen schitteren.

null

Meester Benoît

Gymles

Meester Benoît

Als enthousiaste spring-in-het-veld hou ik ervan om de kleuters zich te laten uitleven in een leuke gevarieerde gymles

Lagere afdeling

null

Juf Joke

1 A

Juf Joke

Hallo, ik ben juf Joke. Ik ben juf in het eerste leerjaar. Bij mij leren de kindjes lezen en schrijven. Ik vind het heel leuk om creatief te werken met de kinderen en leef me hier graag in uit. Elke dag een verhaaltje voorlezen doe ik met plezier. Samen fantaseren bij een verhaal is het leukste wat er is!

null

Meester Jan

1 A / 2 B

Meester Jan

Mijn naam Is Jan Christiaen
Ik geef les op onze school sinds 1980.
In de loop van die jaren heb ik ondertussen in alle klassen lesgegeven.
Momenteel werk ik 2 dagen van de week in de eerste graad; de rest van de week ben ik taakleerkracht.

null

Juf Sandra

1 B

Juf Sandra

De kinderen zetten, na het speels ontdekken van de cijfers en letters, een stapje verder in het leren lezen, rekenen en schrijven. Hun wereld wordt weer een stukje groter en rijker. De kinderen de kans geven om op hun eigen tempo hierin te groeien vind ik een grote uitdaging. Al zingend en bewegend volgen de lessen en activiteiten elkaar op. Elke dag kijken we terug op enkele fijne momenten.

null

Juf Marlies

2 A

Juf Marlies

M van moed. Doorzetten, ook als het eens niet lukt.
A van aandacht hebben voor elkaar. R van rust. We zorgen voor een rustige werksfeer in de klas. L van leren tot 100, de tafels, de hoofdletters en zoveel meer. I van inzet tijdens groepswerk. Jouw stukje maakt de puzzel compleet! E van eerlijk zijn. Fijn voor ons allemaal. S van smile. Vrolijke gezichtjes in de klas

null

Juf Dorine

2 B

Juf Dorine

Ik ben juf Dorine Degrande en je kan mij elke dag vinden in het tweede leerjaar, behalve op maandag want dan zorg ik voor mijn kleindochter. In onze klas verkennen wij het honderdveld en leren we de maal- en deeltafels kennen. We oefenen veel om vlot en juist te kunnen lezen en te schrijven. Knutselen vind ik ook heel fijn en van zingen word ik vrolijk.

null

Juf Ann

3 A

Juf Ann

Mijn taak is lesgeven aan de kinderen van het derde leerjaar A. Ik geef wiskunde en taal. De kinderen weten dat ik goed kan luisteren naar de leuke en moeilijke momenten die zij beleven. Een aanmoedigend woordje kunnen ze steeds van mij verwachten.

null

Juf Sofie

3 A

Juf Sofie

Ik ben juf Sofie. Ik ben pas vanaf dit schooljaar op deze school, maar toch hebben al heel wat kinderen van mij les gekregen.
Ik geef namelijk les in verschillende klassen, maar voor het grootste deel in het 3de leerjaar. Daar sta ik bekend voor de leuke muzische lesjes.
Verder ben ik ook zorgjuf en geef ik de taalbadklas.

null

Juf Carine

3 B

Juf Carine

Ik ben juf Carine en ik geef les in klas 3B.
Graag wil ik elk kind een warm nestje geven, dat zorgt voor geborgenheid, welbevinden en betrokkenheid.
Dit zijn voor mij de voorwaarden om op een positieve manier te ontwikkelen.
De voorwaarde tot het doorlopen van een gelukkige schoolloopbaan en de voorwaarde tot leren.

null

Juf Ellen

4 A

Juf Ellen

Bij mij zijn alle kinderen welkom en probeer ik ze alle kansen te geven die ze verdienen.
Als er problemen zijn dan ga ik graag in gesprek. Ik ben een luisterend oor en zoek samen met de kinderen alsook hun ouders naar een oplossing. Ik vind het belangrijk dat kinderen graag naar school komen, dat ze zich thuis voelen. Ik houd van eerlijkheid, respect en rust in mijn klas. Uiteraard kan er ook regelmatig gelachen worden!

null

Meester Tom

4 A

Meester Tom

Klas 4a krijgt op dinsdag bijna de hele dag les van mij. Daarnaast geef ik zowel 4A als 4B ook een uurtje ICT toegepast op bijvoorbeeld Muzische Opvoeding, Taal, ...In een aantal andere scholen van onze scholengemeenschap ben ik al jarenlang actief als ICT-coördinator en zo werd mij gevraagd ook in jullie school enkele uurtjes te werken aan het ICT-beleid.

null

Meester Wim

4 B

Meester Wim

Hallo, ik ben meester Wim en geef les in het 4de leerjaar. Ik hou van muziek, wandelen, reizen en lekker eten. Nu en dan speel ik mee in een musical want ook dat is een hobby van mij. Op school probeer ik er te zijn voor iedereen. In mijn klas wordt er goed gewerkt maar is er ook tijd voor iets leuks want de boog kan niet steeds gespannen staan.

null

Juf Miet

5 A

Juf Miet

Met een hart voor m’n leerlingen geef ik graag les in 5A.
Een bemoedigend leer- en leefklimaat staat voorop en ik zet me in om ieder kind sterk gemotiveerd te houden. Met oog voor ieders mogelijkheden en talenten streef ik er elke dag naar het beste in mijn leerlingen naar boven te halen.
Daarnaast probeer ik ook als lid van ons team een meerwaarde te zijn en samen met mijn collega’s te bouwen aan een leuke en sterke school.

null

Juf Martine

5 B

Juf Martine

Ik ben Martine Beyen en geef les in het vijfde leerjaar.
Ik doe dit al meer dan 30 jaar met hart en ziel.
OLVO Vuurtoren , de school, de kinderen en mijn collega’s zijn voor mij goud waard.
Ik probeer steeds met de nodige functionaliteit zorg te dragen voor al mijn leerlingen.
Ik kan kritisch zijn maar probeer dat steeds opbouwend en constructief te doen.

null

Juf Elke

6 A

Juf Elke

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideetjes en uitdagingen om onze leerlingen te blijven motiveren! Dankzij m’n tabellen, schema’s, geheugensteuntjes haal ik uit elke leerling het beste naar boven! Voor elke vraag voorzie ik een passend antwoord, voor elk probleem een oplossing! Je hoort het al, bij mij is er maar 1 weg en dat is vooruit!

null

Juf Katleen

6 B

Juf Katleen

Ik ben een gemotiveerde, gedreven en zorgzame juf. De leerlingen kunnen bij mij met hun vragen of zorgen terecht. Ik probeer bij elke leerling zijn of haar talenten naar boven te halen. De leerlingen worden gestimuleerd om zelfstandig en zelfzeker te worden, ze moeten kunnen groeien en ik zal ze daarbij helpen. Ik sta met veel plezier en een glimlach voor de klas.

null

Meester Martijn

Gymles

Meester Martijn

Als leerkracht lichamelijke opvoeding probeer ik elke les opnieuw voor een uitdaging te zorgen voor de kinderen.
Kinderen laten groeien en laten uitblinken in hun unieke talenten blijft hierbij mijn grootste doel.

Beleids- en ondersteunend personeel

null

Directeur Jan

Directeur

Directeur Jan

Onze directeur Jan staat dagdagelijks paraat voor alle kinderen, ouders en personeelsleden. Graag is hij een ' luisterend oor ' en helpt hij zoeken naar waardevolle oplossingen. Een groot hart voor alle kinderen, personeelsleden,vrijwilligers, ouders,........van onze school

null

Sophie

Secretariaat

Sophie

Ik ben juf Sophie, al 22 jaar administratief medewerker op school.
Mijn werk beperkt zich niet louter tot alle administratie…veeleer een all-round job.
Ik ben dikwijls het eerste aanspreekpunt voor ouders, kinderen en collega’s
en bied graag hulp waar nodig.
Beleefdheid, orde en respect vind ik heel belangrijk.
Elke dag is anders en dat maakt mijn job boeiend en afwisselend.

null

Inge

Onderhoud

Inge

Ik ben Inge
Ik doe het onderhoud en de refter op school.
Daar bovenop help ik graag iedereen waar nodig.
Ik doe mijn job met liefde en plezier voor de school.

null

Koen

ICT

Koen

Ik ben Koen Casteleyn, de ict coördinator …..
Ik poog de IT draaiende te houden ten behoeve van de werking van de school.

null

Juf Greet

Zorg

Juf Greet

Als zorgleerkracht maak ik deel uit van het zorgteam. Met het kind-volgsysteem volgen we de kleuters gericht op. Waar nodig stimuleren we met op maat gemaakte speelformules.
Als zorgjuf zorg ik voor deze ondersteuning van zowel de kleuters als de kleuterleerkrachten. Als beleidsjuf sta ik directeur Jan bij waar nodig.

null

Juf Dana

Zorgcoördinator

Juf Dana

Ik ben Dana, de zorgcoördinator ad interim.
Ik zit regelmatig samen met de leerkrachten om de evolutie van uw kind te bespreken. Bij bezorgdheden neem ik contact met u op en gaan we in overleg. Verder praat ik met de leerlingen en regel ik de samenwerking met externe hulpverleners. Mee helpen bouwen aan het zorgbeleid is ook een van mijn taken.

null

Karine

Zorgcoördinator

Karine

In mijn job wordt “zorg” heel ruim gezien. We zoeken samen in teamoverleg hoe we elk kind de beste kansen kunnen bieden. Overleggen met ouders en zo nodig ook met CLB, Katrol, wijkwerken,.. Een zoco is de ‘lijm’ tss alle partijen. Altijd welkom voor een babbel, luisterend oor. Op naar een warme school.

null

Meester Jan

Taakleerkracht

Meester Jan

Mijn naam Is Jan Christiaen
Ik geef les op onze school sinds 1980.
In de loop van die jaren heb ik ondertussen in alle klassen lesgegeven.
Momenteel werk ik 2 dagen van de week in de eerste graad; de rest van de week ben ik taakleerkracht.

null

Juf Sofie

Zorg

Juf Sofie

Ik ben juf Sofie. Ik ben pas vanaf dit schooljaar op deze school, maar toch hebben al heel wat kinderen van mij les gekregen.
Ik geef namelijk les in verschillende klassen, maar voor het grootste deel in het 3de leerjaar. Daar sta ik bekend voor de leuke muzische lesjes.
Verder ben ik ook zorgjuf en geef ik de taalbadklas.

null

Juf Soraya

Zorg

Juf Soraya

Ik ben juf Soraya, ik vervang juf Tessa. Op maandag ben ik juf in klas 1KLC, op donderdag en vrijdag en afwisselend op woensdag ben ik terug te vinden in klas 1KLB. Daarnaast ben ik zorgjuf en begeleid ik ook de anderstalige nieuwkomers in onze kleuterklassen.

null

Juf Tessa

Zorg

Juf Tessa

Ik ben juf Tessa. Elke dag opnieuw ga ik met de kleuters op een speelse manier op avontuur. Met oog op het 'doen' zorg ik ervoor dat de zelfstandigheid en het leren uit wat we doen groeit. Hierbij creëer ik een veilige aangename sfeer zodat elk kind zich goed voelt en kan ontplooien. Als zorgjuf ondersteun ik de kleuters in kleine groepjes.
Ik vind het een must om elk kind op hun eigen tempo te laten ontwikkelen.

null

Juf Saar

Ondersteuning

Juf Saar

``Koekoek! Ik ben juf Saar en ik ben een 'extra ondersteuner'. Mij vind je vooral in de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Daar help ik de kinderen die het wat moeilijker hebben.
Af en toe word ik weggeroepen naar een andere school van de schoolgemeenschap
door een leerkracht die is uitgevallen, maar ik kom steeds met veel enthousiasme terug!``